ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ»

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το σεμινάριο στην κλινική ψυχοπαθολογία έχει αποκτήσει μια πλατειά αναγνώριση χάρη στην πολύχρονη και εμπνευσμένη προσπάθεια του πρόωρα χαμένου Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής,  Παναγιώτη Ουλή. Δώσαμε το όνομα του στο σεμινάριο και ακολουθούμε την επιτυχημένη του δομή και στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας) καθώς και απόφοιτους των σχετικών σχολών.
Η επιλογή των υποψήφιων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό (βεβαίωση) συμμετοχής.
Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα στο αμφιθέατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου κάθε δεύτερη Πέμπτη και ώρες 18.00 – 22.00. Διάρκεια ενός Ακαδημαϊκού έτους (72 διδακτικές ώρες).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής κύρια μέρη:

Εννοιολογικό:
Διδασκαλία των βασικών εννοιών των κλινικών διαταραχών των ψυχικών λειτουργιών καθώς και τα κλινικά σύνδρομα στο πλαίσιο των οποίων αυτές εμφανίζονται.
Συνοπτική παρουσίαση των επικρατέστερων σύγχρονων ερευνητικών εξηγητικών υποθέσεων των εν λόγω διαταραχών.

Κλινικό μέρος:
Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν τις διδαχθείσες έννοιες σε ιστορικά ασθενών και να δικαιολογήσουν την εκάστοτε εφαρμογή των κλινικών ψυχοπαθολογικών εννοιών, να συνθέσουν τα ευρήματα της ψυχοπαθολογικής ανάλυσης, να δικαιολογήσουν την τελική διαγνωστική τους κρίση και τέλος να σκιαγραφήσουν τις πλέον ενδεδειγμένες κατηγορίες θεραπευτικών παρεμβάσεων.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος: Γιώργος Κωνσταντακόπουλος

Επιστημονική Επιτροπή:
Χαράλαμπος Παπαγεωργίου: Καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής  ΕΚΠΑ
¶ννα Κοκκέβη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής
Δημήτρης Πλουμπίδης: Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική  ΕΚΠΑ
Ελευθερία Τσάλτα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική  Κλινική ΕΚΠΑ
Γιώργος Κωνσταντακόπουλος: Ψυχίατρος, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική  ΕΚΠΑ & Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College London

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τόπος διεξαγωγής: Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα στο αμφιθέατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Διαδικασία εγγραφής:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τυχόν ερωτήματά τους στη διεύθυνση clinicalpsychopathology@gmail.com και κοινοποίηση στο secretar@epipsi.gr προκειμένου να λάβουν σχετικών απαντήσεων.
Αιτήσεις για το πρόγραμμα γίνονται δεκτές μόνο στις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
Η αίτηση συμμετοχής συνοδεύεται υποχρεωτικά από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο με e-mail, αφού υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχής και οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν.

Υποβολή αιτήσεων: Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 έχει αναρτηθεί σχετική Ανακοίνωση και φόρμα Αίτησης στην ιστοσελίδα του ΕΠΙΨΥ και οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς :
    e-mail: secretar@epipsi.gr           
                                                clinicalpsychopathology@gmail.com

Σωρανού του Εφεσίου 2, Αθήνα 11527 Ταχ. Δ/νση: Τ.Θ. 66517, 156 01 Παπάγου Τηλέφωνα: 210-6170803-5 (Γραμματεία) e-mail: secretar@epipsi.gr