Σεμινάριο Κλινική ψυχοπαθολογία

gnwsiakes therapeies

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ»

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το σεμινάριο στην κλινική ψυχοπαθολογία έχει αποκτήσει μια πλατειά αναγνώριση χάρη στην πολύχρονη και εμπνευσμένη προσπάθεια του πρόωρα χαμένου Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής,  Παναγιώτη Ουλή. Δώσαμε το όνομα του στο σεμινάριο και ακολουθούμε την επιτυχημένη του δομή και στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας) καθώς και απόφοιτους των σχετικών σχολών. Η επιλογή των υποψήφιων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό (βεβαίωση) συμμετοχής. Το σεμινάριο θα δειξάγεται κάθε Πέμπτη διαδικτυακά, σε 2 ομάδες, 6-8μμ και 8-10μμ. Διάρκεια ενός Ακαδημαϊκού έτους (76 διδακτικές ώρες).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής κύρια μέρη:

Εννοιολογικό:
Διδασκαλία των βασικών εννοιών των κλινικών διαταραχών των ψυχικών λειτουργιών καθώς και τα κλινικά σύνδρομα στο πλαίσιο των οποίων αυτές εμφανίζονται.
Συνοπτική παρουσίαση των επικρατέστερων σύγχρονων ερευνητικών εξηγητικών υποθέσεων των εν λόγω διαταραχών.

Κλινικό μέρος:
Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν τις διδαχθείσες έννοιες σε ιστορικά ασθενών και να δικαιολογήσουν την εκάστοτε εφαρμογή των κλινικών ψυχοπαθολογικών εννοιών, να συνθέσουν τα ευρήματα της ψυχοπαθολογικής ανάλυσης, να δικαιολογήσουν την τελική διαγνωστική τους κρίση και τέλος να σκιαγραφήσουν τις πλέον ενδεδειγμένες κατηγορίες θεραπευτικών παρεμβάσεων.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος: Γιώργος Κωνσταντακόπουλος

Επιστημονική Επιτροπή:

Χαράλαμπος Παπαγεωργίου: Καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής  ΕΚΠΑ
Άννα Κοκκέβη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής
Δημήτρης Πλουμπίδης: Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική  ΕΚΠΑ
Ελευθερία Τσάλτα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική  Κλινική ΕΚΠΑ
Γιώργος Κωνσταντακόπουλος: Ψυχίατρος, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική  ΕΚΠΑ & Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College London

Διοικητικά Υπεύθυνη:  Παπακωστοπούλου Χρυσοβαλάντω

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Πληροφορίες στις ανακοινώσεις του ΕΠΙΨΥ & της ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ & στο Psychopathology.gr

Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς :  

τηλ. 210 - 6170 804,  210-7217763
Fax: 210 - 6528 354
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.