Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση

 gnwsiakes therapeies

 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΩΣΗ»

Στόχος και δομή του προγράμματος

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, φροντιστές σε δομές ψυχικής υγείας κ.α.) και απόφοιτους και τελειόφοιτους αντίστοιχων σχολών. Πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, ώρες 16:00 – 21:00 διαδικτυακά, μέσω βιντεοδιάσκεψης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται πιστοποιητικό (βεβαίωση) παρακολούθησης.

Στόχος του Σεμιναρίου «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση» είναι να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη θεραπευτική διαχείριση του πρώτου ψυχωτικού επεισοδίου και των πρόδρομων εκδηλώσεών του. Στη διάρκεια του Σεμιναρίου οι σπουδαστές θα μελετήσουν τη φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν τις επιστημονικά κατοχυρωμένες υπηρεσίες Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση (Early Intervention in Psychosis services), καθώς και τη συμπτωματολογία και την αιτιοπαθογένεια των ψυχωτικών διαταραχών. Θα δοθεί έμφαση στην παρουσίαση των διαθέσιμων ιατροφαρμακευτικών, ψυχοθεραπευτικών και κοινωνικών παρεμβάσεων, και θα πραγματοποιηθεί εξάσκηση στις διδαχθείσες θεωρητικές γνώσεις, μέσω της ανάλυσης κλινικών περιστατικών και θεραπευτικών πλάνων.

Στελέχωση του προγράμματος

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Στεφανής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Αναπληρωτής Διευθυντής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.

Οι διδάσκοντες είναι επίλεκτα και έμπειρα μέλη της Α’ και της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και άλλοι ειδικοί με κλινική και ακαδημαϊκή εμπειρία στα επιμέρους θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών που στελεχώνουν την υπηρεσία Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Πληροφορίες

Πληροφορίες στις ανακοινώσεις του ΕΠΙΨΥ & της ΑμΚΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
τηλ. 210 - 6170 804, 210-7217763
Fax: 210 - 6528 354
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. -
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.